На Дрогобиччині відбулася щорічна проща до Грушева, приурочена перемозі України

На Дрогобиччині відбулася щорічна проща до Грушева, приурочена перемозі України

У неділю, 14 травня, на Дрогобиччині відбулася щорічна проща до Грушева, приурочена 36-річному ювілею об’явлення Пресвятої Богородиці.

Участь у паломництві взяли тисячі вірян з різних регіонів нашої країни разом із всечесними отцями молилися за наших Захисників, Україну та її перемогу у кровопролитній війні, розпочатій російським агресором. Піша хода розпочалась від Катедрального Собору Пресвятої Трійці у Дрогобичі о 6 годині ранку.

Очолив прощу Владика Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Ярослав Приріз. Разом з вірянами до прощі долучився начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

«Ми переможемо, але наші руки мають бути постійно піднесені до Бога. Під обстрілами в окопах — навіть невіруючий починає вірувати, бо молитва має велику силу.

Нехай наше всеукраїнське чудо, про яке сьогодні усі просили Пресвяту Богородицю, якнайшвидше здійсниться. Як тоді, коли 12-річній дівчинці Марії Кізин на балконі невеличкої церкви у Грушеві з’явилася Божа Мати.

Це буде перемога добра над злом, ненавистю і заздрістю — головними гріхами людини», — зазначив Степан Кулиняк.

Нагадаємо, 26 квітня 1987 року в с. Грушів на Львівщині 12-річній дівчинці Марії Кізим на балконі місцевої церкви з'явилася Божа Мати. Подія швидко набула розголосу. Десятки тисяч людей із різних кутків тодішнього Радянського Cоюзу почали прибувати до Грушева.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:38