​На Дрогобиччині відкрили Карпатський офіс українсько-польської співпраці

​На Дрогобиччині відкрили Карпатський офіс українсько-польської співпраці

У Трускавці, що в Дрогобицькому районі, розпочав роботу Карпатський офіс українсько-польської співпраці. У середу, 4 серпня, новостворений офіс урочисто відкрили.

Установу створено спільними зусиллями Міжнародного центру «Європейська інтеграція України» й департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА за підтримці Генерального консульства Польщі у Львові.

Серед численних гостей участь в урочистому відкритті Карпатського офісу українсько-польської співпраці взяли голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк.

«У наших народів багато спільного. Ми є не лише найближчими сусідами, але й розділяємо без перебільшення найкращі та наймальовничіші гори у світі — Карпати. Впевнений, що попередня співпраця та ідеї, плани і проєкти, які ми маємо, розвиваємо і якими живемо, зможуть знайти тут добру платформу для реалізації. Тут буде міцнішати дружба і співпраця між нашими країнами», — зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Головною ідеєю створення такого офісу є налагодження контактів і якісна співпраця між Україною та Польщею в різноманітних сферах. Головна з них – популяризація туристичної та інвестиційної привабливості частини Східних Карпат, які охоплюють гористу місцевість України та Польщі, з їхнім рекреаційним та оздоровчим потенціалом.

«Співпраця – це єдиний спосіб досягати взаємовигідних успіхів. Тому я впевнений, що з відкриттям такого офісу українсько-польська співпраця лише посилиться і як для української, так і для польської громад – це принесе нових масштабних результатів. Тим паче, що підґрунтя для такої співпраці у вигляді цікавих українсько-польських проєктів напрацьовувалось вже роками», — привітав присутніх Степан Кулиняк, голова Дрогобицької РДА.

Офіс розмістився в готельно-курортному комплексі «Карпати» міста Трускавець. Тут проводитимуть спільні заходи: симпозіуми, конференції, круглі столи тощо.

Надалі філії Офісу співпраці планують відкрити в інших містах та курортних населених пунктах карпатських регіонів України.


Стежте за новинами в нашому Telegram-каналі


Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:38