“Мистецтво нескорених”: у Дрогобичі відбудеться аукціон на підтримку ЗСУ

“Мистецтво нескорених”: у Дрогобичі відбудеться аукціон на підтримку ЗСУ

У Дрогобицькому районі відбудеться виставка-аукціон під назвою “Мистецтво нескорених”, котра спрямована об’єднати українських художників, а всі виручені кошти передати на потреби ЗСУ. Таким чином показати, що в час війни митці не залишаються осторонь, натомість формують ще один важливий фронт. Культура є невід'ємною частиною нашої боротьби проти російської агресії в Україні, відтак у сьогоднішніх умовах вкрай потрібна та актуальна.

Організаторами мистецької акції “Мистецтво нескорених” є Дрогобицька районна військова адміністрації у партнерстві із Благодійною організацією “Коло”, котра від початку повномасштабного російського вторгнення допомагає цивільним та українським військовим. Цього разу, ініційована подія покликана, першочергово, показати свою громадянську позицію, долучитись до збору коштів на потреби армії, а також  створити колаборацію із локальними художниками та тими, хто був змушений покинути свій дім внаслідок воєнних дій. Сьогодні у Дрогобицькому районі проживає десяток художників  із східних та південних частин країни.

Участь у спільній виставці візьмуть та відомі художники як Левко Микитич, Ярослав Данилів, Олеся Сікора, Олександр Максимов, Ігор Перхун, Андрій Чеборату та інші. 

Відкриття виставки відбудеться у п’ятницю, 20 травня, о 18:00 годині у музеї “Дрогобиччина”. 

Під час виставки-аукціону можна буде придбати картини художників, кошті які будуть передані на потреби Збройних Сил України для закупівлі карети швидкої допомоги. Пізніше усі картини будуть розміщені на онлайн-платформі, відтак доступні для продажу іноземній спільноті. 

Вхід вільний. Запрошуємо всіх охочих. 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:23