З 22 листопада діятимуть нові обмеження на перевезення пасажирів

З 22 листопада діятимуть нові обмеження на перевезення пасажирів

З 22 листопада  у дію вступають нові правила щодо пасажирських перевезень автомобільним та залізничним транспортом у межах Львівської області. Відтепер перевезення здійснюватимуться лише  за наявності довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше як за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання, або зеленого covid-сертифікату.

Відповідне рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС.

У разі невиконання рішень комісії адміністративну відповідальність нестимуть як і пасажири, так і перевізники. Якщо пасажир  знаходиться без одягненої маски у громадському транспорті, то на такого громадянина накладуть штраф у розмірі від 170 до 255 гривень. У випадку відсутності перелічених документів (сертифікатів та довідок про вакцинацію) пасажира оштрафують на 17 тисяч гривень.

Обмеження не поширюватимуться  на приватний транспорт у якому перебувають люди, пов‘язані спільним побутом.

Також із 22 листопада відновлено відвідування закладів освіти здобувачами освіти 5-11 класів закладів загальної середньої освіти та вищих навчальних закладів, за умови виконання передбачених умов. Невакциновані працівники підлягають відстороненню від роботи.

Планується водночас додатково організувати інформаційну-роз'яснювальну роботу із мешканцям задля кращого розуміння важливості вакцинації.

Додамо, що у співпраці із представництвом Міністерства трансформації розробляється ідея щодо впровадження мобільних інформаційних пунктів населення у разі виникнення проблем із наявністю ковід-сертифікатів в електронній програмі «Дія».

Водночас, нагадуємо про те, що з 8 листопада набрав чинності наказ МОЗ №2153, яким затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. Під дію вказаного Наказу підпадають і педагоги. Таким чином, навіть після відновлення очного навчання в закладах освіти, працівники у яких відсутні щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, підлягають відстороненню від роботи.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
16:48