Максим Козицький: В умовах ринкової економіки кожна громада мусить вміти розповісти про себе і продати себе

Максим Козицький: В умовах ринкової економіки кожна громада мусить вміти розповісти про себе і продати себе

На Львіщині вперше створили е-мапу інвестиційних об'єктів. Це сучасна електронна інвестиційна мапа, на якій в онлайн-форматі розміщено найбільшу базу інвестиційних об'єктів кожної з 73 громад області. Завдяки «е-мапа інвестиційних об'єктів» кожен охочий з будь-якої частину світу та України може знайти потрібну земельну ділянку, приміщення, індустріальний парк чи інший об'єкт, котрий готовий до інвестування.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА розповідає, що завдяки «е-мапі інвестиційних об'єктів» кожна громада зможе краще про себе розповісти, а відтак і продати себе.  

«В умовах ринкової економіки кожна громада мусить вміти розповісти про себе і продати себе. Кожна із 73 громад володіє власністю, на основі котрої можна розвивати бізнес, куди варто запросити інвесторів, аби створити в громаді нові робочі місця, а відтак – збільшити податки до бюджету громади. Але досі не кожна вміє підрахувати, візуалізувати і презентувати свою «вільну» власність для потенційного інвестора. Електронна мапа якраз і є для того, аби розповісти про всі можливості для інвестування на території Львівщини загалом і в кожній громаді зокрема», — розповідає Максим Козицький.

Водночас голова Львівської ОДА каже, що на онлайн платформі максимально спрощено доступ до інформації та представили всі вільні земельні ділянки (готові до інвестування і ті, які наразі є просто незадіяні у громаді, і можуть бути використані для інвесторів), приміщення, карту ґрунтів, родовищ корисних копалин, інвестиційні парки. З допомогою е-мапи можна легко дізнатися про місце розташування, площу, детальний опис об'єкта, фото і відео, форму власності або користування, цільове функціональне призначення об’єкта, чи підведені інженерні комунікації. На карті розміщені вільні виробничі площі, земельні ділянки, родовища корисних копалин, індустріальні парки.

«Користуватися е-мапою – просто. Для цього достатньо мати доступ до інтернету. Всі популярні інтернет-браузери легко відображають можливості ресурсу. Наразі на порталі е-мапи розміщено майже 200 об'єктів, які доступні для інвесторів. Проте вже за три місяці ми додамо сюди ще щонайменше 300, які наш відділ підтримки інвестицій департаменту економіки вже опрацьовує та візуалізує. Інформація подана українською та англійською мовами. Але надалі кількість мов плануємо збільшити, адже можливістю інвестувати на Львівщині цікавляться представники дуже різних країн, зокрема й арабських.

Додати об'єкт чи проєкт до електронного маркетплейсу може будь-яка фізична чи юридична особа. Крім того, на сайті кожна громада має свій електронний кабінет. Знайти проєкт за заданими параметрами – також легко та зручно. Допомагали творити та тестувати мапу самі підприємці.

Дуже важливо, що, крім конкретних інвестиційних об'єктів, вона дає можливість зрозуміти загальний економічний потенціал кожної громади, стан доріг, комунікацій, наявність природних ресурсів, а також – що дуже важливо – стратегію громади, якщо вона в неї є. Все це в комплексі є, фактично, інвестиційним паспортом, який тепер, завдяки інвестиційній електронній мапі, є дуже живим і зручним для отримання інформації, а також планування та аналітики. Тобто користуватися мапою зможуть не тільки підприємці-інвестори, а й громадськість, журналісти, грантодавці та управлінці різного рівня», — ділиться думками Максим Козицький.

Найперше завдання «е-мапи інвестиційних об'єктів» – зібрати інформацію. Найголовніше – продати її. Саме тому наступним важливим завданням є розрекламувати інвестиційну мапу Львівщини для інвесторів та максимально залучити до її наповнення та користування самі громади.

За словами голови Львівської ОДА  планується розмістити швидке посилання на мапу на всіх найбільших інформаційних порталах області, сайтах Львівської обласної державної адміністрації, обласної ради, профільних департаментів, бізнес-асоціацій, консульств і посольств.

Колонка голови Львівської ОДА Максима Козицького для Zaxid.net

 

 

 

 

 

 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
16:59