Консультативно-координаційний центр для переселенців: Меморандум про співпрацю підписано з 27 організаціями

Консультативно-координаційний центр для переселенців: Меморандум про співпрацю підписано з 27 організаціями

Львівська ОВА поставила собі за мету створити у всіх районах області консультативно-координаційні центри для внутрішньо переміщених осіб, щоб об’єднати зусилля волонтерських організацій, фондів і органів влади на місцях.

Це ініціатива голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.

Загалом у Львівській області стартує робота 9 таких центрів. Найбільше їх буде у Львівському районі – 3, у всіх решту – по одному. 

У Дрогобицькому районі консультативно-координаційний центр створили при районній військово-цивільній адміністрації на базі Дрогобицького центру культури та мистецтв «Каменяр». 

Консультативно-координаційні центри виконуватимуть такі завдання:

— надання юридичного супроводу;

— психологічна підтримка;

— майданчик комунікації та об'єднання послуг від грантових програм та інших послуг в громадах;

— організація зустрічей з різними середовищами для вирішення питань ВПО;

— впровадження стандарту комунікації в територіальних громадах Львівщини.

Відтак, внутрішньо переміщені особи можуть у будь-який час з понеділка по п’ятницю звернутись у консультаційно-координаційні центри. Організації-партнери скеровуватимуть туди фахівців відповідно до затверджених графіків.

Днями у Львівській обласній військовій адміністрації відбулося підписання Меморандуму про співпрацю з волонтерськими організаціями, які вже долучились до роботи та безпосередньо працюватимуть у Центрах. Наразі це 27 партнерів. 

Це такі організації: HelpAge International в Україні, GIZ, Норвезька рада у справах біженців (NRC), Представництво Данської ради у справах біженців в Україні, БФ «Право на захист», Міжнародний Медичний Корпус, Triangle Generation Humanitaire, Благодійний Фонд Охорони Здоров’я і Навколишнього Середовища «Регіон Карпат» NEEKA, Благодійна організація «Благодійний фонд «ДіагноМЕД», Українсько-швейцарський проєкт «Психічне здоров’я для України» (MH4U), ГО Центр «Жіночі перспективи», ГО «Лісові ініціативи і суспільство», БО «БФ «Рокада»», Благодійна організація «Українська освітня платформа», БФ «Карітас СДЄ», БО БФ «Карітас-Львів УГКЦ», Самбірська РО Товариства Червоного Хреста України, ТОВ «Сімейна поліклініка Самбірського району» (Клініка сімейного здоров'я), Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста в Україні, Монодоктор, Київстар, Premiere Urgence Internationale, Благодійна організація Благодійний фонд «Карітас»-Сокаль, БФ «Карітас Жовква УГКЦ», БО МБФ «Карітас-Борислав», Центр здоров'я і розвитку «Коло сім'ї», Людина в біді, Благодійний фонд Карітас Стрийської єпархії УГКЦ.

Дрогобицьку районну військову адміністрацію представляв перший заступник Роман Шлярп. Завдяки партнерським організаціям, для подальшої організації роботи Центру для ВПО Дрогобицький район отримав певне необхідне технічне обладнання.

Зазначимо, що сьогодні у Дрогобицькому районі офіційно проживає близько 35 тисяч внутрішньо переміщених земляків, з них 10 тисяч діти.

Усіх, хто має можливість і бажання допомогти вирішувати важливі питання для ВПО, запрошують доєднуватися до роботи консультаційно-координаційного центру у своєму районі  – пишіть на електронну пошту: medpsysocial.aid@gmail.com.

 

 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
18:42