Степан Кулиняк проінспектував будівництво школи у Новому Кропивнику та центру «Дія» у Дрогобичі

Степан Кулиняк проінспектував будівництво школи у Новому Кропивнику та центру «Дія» у Дрогобичі

У селі Новий Кропивник, що у Східницькій територіальної громаді, триває будівництво навчально-виховного комплексу. У Дрогобичі будують центр «Дія». Роботи виконуються в межах програми Президента України «Велике будівництво».

У середу, 24 листопада, голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк проінспектував хід виконання робіт з будівництва школи та центру «Дія». За словами Степана Кулиняка, роботи з будівництва школи у Новому Кропивнику мають бути завершені до кінця року.

«Роботи ще дуже багато, тому зараз підрядна організація має «вдарити» основний удар. Бо якщо роботи вчасно не завершать, то виділені в цьому році кошти доведеться повернути до державного бюджету. А цього допустити не можна. Підрядник запевнив, що на об‘єкті працюватимуть цілодобово. До кінця тижня завершать облаштування теплового пункту, бо для обсихання стін важливо запустити систему опалення. Також до кінця тижня завершать встановлення всіх вікон і дверей. Фасад будівлі завершать вже сьогодні-завтра. У будь-якому випадку роботи мають бути завершені до кінця року», — зазначив Степан Кулиняк.

Сьогодні у Новокропивницькій школі навчається близько 110 учнів та 20 вихованців підготовчої групи. Після завершення будівництва вона зможе прийняти ще 300 учнів.

У поточному році з державного бюджету затвердили фінансування у сумі 13 млн грн, місцевого – майже 5 млн грн, що дозволяє завершити об’єкт вже до кінця року.

Щодо будівництва центру «Дія», що у Дрогобичі, очікується, що він відчинить свої двері з початку нового року, роботи вже майже на завершенні. Окремо поруч Цертру облаштовують спеціальну систему водовідведення та очищення для річки Серет, котра тут протікає, спричиняючи підтоплення у дощову погоду. Загальна кошторисна вартість проєкту – понад 33 мільйони гривень. Цьогоріч на будівництво передбачено основну суму коштів – понад 21 мільйон гривень.

 

 

 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
13:56