​Як відзавтра працюватимуть заклади освіти?

​Як відзавтра працюватимуть заклади освіти?

Вже завтра, 23 вересня, Україна переходить у «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв'язку з цим Уряд оновив карантинні умови, зокрема щодо роботи закладів освіти.

Відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України, вже відзавтра відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів:

-жовтого COVID-сертифіката, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через мобільний додаток Порталу Дія (Дія));

-зеленого COVID-сертифіката, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через мобільний додаток Порталу Дія (Дія));

-міжнародного свідоцтва про вакцинацію (видається сімейним лікарем або лікарем, який проводив щеплення, після отримання повного курсу вакцинації від COVID-19);

-довідки 063/о (видається лікарем, який проводив щеплення, після щеплення однією дозою дводозної вакцини).

-COVID-сертифіката про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості).

Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися у форматі дистанційного навчання.

Однак, умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу не поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм.

Також у закладах освіти забороняється проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Нагадаємо, що за інформацією відділу освіти Дрогобицької РДА, заклади освіти, у яких не менш 80% працівників з хоча б одним щепленням, є у Трускавецькій громаді та частково у Бориславській. У Дрогобицькій, Меденицькій та Східницькій громадах — 80% вакцинованих немає у жодному закладі

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
18:19