У «Нашій Хаті» запрацювала інклюзивна творча майстерня «Кольоровий світ»

У «Нашій Хаті» запрацювала інклюзивна творча майстерня «Кольоровий світ»

На території спільноти взаємодопомоги для безхатьків «Наша Хата», що поблизу села Рихтичі, свої двері відчинила інклюзивна творча майстерня «Кольоровий світ». Її особливістю є те, що вона адаптована для роботи людей з інвалідністю.

Відкриття майстерні в оновленому, відремонтованому приміщенні із сучасним професійним обладнанням відбулося у понеділок, 20 грудня. З початком роботи ідейників заснування майстерні привітав голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк.

«Був радий завітати на відкриття творчого простору  «Кольоровий світ», котрий функціонуватиме для потреб людей з інвалідністю нашого регіону та включатиме інклюзивний аспект майстерні. Переконаний, що це дасть можливість створювати ще більше якісних продуктів та відчувати у собі потрібність для суспільства. Сподіваюсь, що новостворений проєкт неодмінно вдасться усіляко підтримувати», — сказав Степан Кулиняк під час відкриття майстерні.

Запрацювала майстерня завдяки співпраці Благодійного Фонду «Карітас», спільноті взаємодопомоги «Наша Хата» та Благодійного Фонду «Вплив», а також координатору проєкту – Анатолію Смоленю.

Планується, що у майбутньому майстерня переросте  в соціальне підприємство, що забезпечить роботою людей з інвалідністю. Реставровані меблі, hand-made та інші вироби, створені руками мешканцями спільноти взаємодопомоги «Наша Хата» реалізовуватимуться серед громад нашого регіону, відтак це дасть хорошу можливість монетизувати діяльність спільноти та забезпечить життєздатність проєкту. 

Серед головних напрямів праці інклюзивної творчої майстерні це передовсім ремонт та реставрація меблів, створення творчих продуктів, проведення мистецьких майстер-класів з елементами інклюзії. 

Самі ж мешканці спільноти «Наша Хата», серед яких столяри, майстри та справжні фахівці своєї справи вже довгий час займаються реставрацією меблів. Працюють зі старими речами, надаючиїм нове життя. А сьогоднішні відкриття нового арт-простору дасть можливість створювати ще більше якісних продуктів та відчувати у собі потрібність длясуспільства. Дуже сподіваюсь, що новостворенийпроєкт неодмінно вдасться усіляко підтримувати. 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
21:22