У Дрогобицькому виші відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

У Дрогобицькому виші відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

У неділю, 18 вересня, у стінах Народного дому імені Івана Франка відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.  Цьогоріч їх майже 2000 усіх освітніх рівнів. 

З початком навчального року першокурсників привітав начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

«Бажаю вам завжди вчитися. У будь-яких формах: в університеті, на роботі, курсах, тренінгах, гуртках, побутовому житті тощо. Бо навіть в такий складний час, як зараз, треба вчитись. Тривоги, перехід в укриття, дистанційне навчання — не мають бути перепоною для того, щоб ми вчились і розвивались. Ворог якраз цього і домагається, бо неосвічені люди — керовані, як кажуть, раби.

Тому завжди маємо розвивати свої таланти, з якими народилися, а якщо до них додасться ще трохи удачі, то це буде вже особиста формула успіху. Сам користуюсь цим принципом, відтак цьогоріч став аспірантом Франкового вишу», — звернувся до студентів начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Ректор ДДПУ ім.Івана Франка Валентина Бодак наголосила, що необхідно відбудовувати нашу державу, ставати висококваліфікованими спеціалістами, адже молодь творить нове майбутнє. 

За належне служіння українському народові та своїй справі ректора ДДПУ ім.Івана Франка Валентину Бодак начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк нагородив відзнакою — нагрудним знаком Дрогобицької районної військової адміністрації.

На час ще недовгого керівництва закладом Валентиною Бодак, як наголосив Степан Кулиняк, припало чимало випробувань: картинні обмеження через ковід, тепер повномасштабна російська агресія, але при цьому університет належно працює, тримає заданий рівень, та дає знання студентам. Викладачі і студенти ДДПУ ім.І.Франка захищають територіальну цілісність України на передовій.

У межах заходу хвилиною мовчання усі присутні вшанували героїв України, котрі віддали свої життя за її незалежність, серед яких і студенти Дрогобицького університету: Олег Дяків, Роман Засанський та Андрій Скрипник. Окремо до першокурсників у форматі відеозвернення звернувся доцент  вишу Іван Гадзаман, який служить в ЗСУ, та на сьогодні перебуває на передовій.

Після урочистої частини свої музичні вітання для першокурсників і всіх присутніх подарували: творчий дует баяністів-акордеоністів у складі студентів факультету початкової освіти та мистецтва Вікторії Мазурик і Романа Дидика, студентка факультету початкової освіти та мистецтва Олена Савка. Приємним дарунком стало вітання Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:12