Пластуни передали Степану Кулиняку Вифлеємський вогонь миру

Пластуни передали Степану Кулиняку Вифлеємський вогонь миру

Уже багато років поспіль дрогобицькі пластуни беруть участь в традиційній церемонії передачі Вифлеємського вогню миру.

Сьогодні, 28 грудня, вихованці Станиці Дрогобич Пласту вже вкотре принесли вогонь миру у Дрогобицьку районну державну адміністрацію та передали його голові райдержадміністрації – Степану Кулиняку.

«Саме Вифлеємський Вогонь єднає нас з Христом!

Приємно, що традиція передавання Вифлеємського Вогню Миру невідривно передається з рук у руки, від серця до серця вже багато років поспіль, знаменуючи  радість, мир та світло напередодні зимових світ. Стає добрим вісником наближення Різдва Христового, об’єднуючи всіх українців християнського віросповідання. 

Щиро дякую дрогобицьким пластунам та Станиці Дрогобич Пласту за те, що сьогодні принесли у стіни Дрогобицької районної державної адміністрації ще більше світла. Нехай кожен з нас принесе це світло у свій дім та запалить ним своє серце!» — зазначив Степан Кулиняк.

Традиція передавання благодатного Вогню Миру невідривно передається з рук у руки, від серця до серця вже багато років поспіль скаутською організацією «Пласт», знаменуючи радість, мир та світло для кожного. Стає добрим вісником наближення Різдва Христового, об’єднуючи всіх українців християнського віросповідання. Вифлеємський Вогонь Миру щорічно мандрує світом, долаючи кордони та перешкоди. Його передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні, військові шпиталі.

В Україну Вогонь Миру вперше  потрапив у 1992 році, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1999 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Відтоді на україно-польському митному переході Рава-Руська-Гребенне представники керівництва Союзу Польських Харцерів (ZHP) передають Вогонь керівникам Пласту. Ідея Вогню і його простий символізм — мир, радість і братерство — прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, становлячи для багатьох з нас доповнення під час святкування Різдва. Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
13:52