На Дрогобиччині УФСІ хоче реконструювати для ВПО ще одну нежитлову будівлю

На Дрогобиччині УФСІ хоче реконструювати для ВПО ще одну нежитлову будівлю

Український фонд соціальних інвестицій – державна неприбуткова організація, яка виконує проєкти Урядів європейських країн. З 2008 року УФСІ є виконавцем масштабного проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», грантові кошти на реалізацію якого дає Уряд Федеративної Республіки Німеччина.

У середу, 11 січня, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк спільно з першим заступником Романом Шлярпом зустрілися з представниками УФС, які працюють на західних теренах нашої країни. Вони вже розпочали свою роботу на Дрогобиччині.

Для ВПУ №19 УФСІ вже закуповує дороговартісне обладнання для навчання майбутніх електрогазозварників, слюсарів, майстрів перукарського мистецтва тощо. Загальна вартість обладнання – 23 мільйони гривень. На даному етапі підписана угода та розроблена ПКД.

Також УФСІ хоче реконструювати одне з нежитлових приміщень під житло для переселенців у нашому районі. У пріоритеті місто Дрогобич, оскільки саме тут зосереджена найбільша кількість ВПО та є можливість їх подальшого працевлаштування. Як і у Стебнику, це має бути тимчасове житло для наших земляків.

«Під час зустрічі ми обговорили основні вимоги, передбачені донором, щодо відбору приміщення  під потенційне житло для ВПО. Серед основного – воно має бути виключно у комунальній власності територіальної громади. Після цього можна буде запускати механізм реалізації проєкту.

Сподіваюсь, що нам вдасться облаштувати для наших земляків, яких у районі 35 тисяч,  ще один будинок для проживання. Підтримка міжнародних донорів у цьому напрямку є надважливою, бо це мільйонні витрати», — зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Нагадаємо, у серпні минулого року у Стебнику на вулиці А.Мельника офіційно відкрили оновлений гуртожиток для проживання внутрішньо переміщених осіб. У гуртожитку облаштували 32 кімнати, розрахованих для 150 людей.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:22