Мешканцям Дрогобицької громади вручили посвідчення добровольців ДФТГ

Мешканцям Дрогобицької громади вручили посвідчення добровольців ДФТГ

У Дрогобицькому районі завершено процес створення добровольчих формувань територіальних громад. Наразі їх функціонує шість: у Дрогобицькій громаді – два, у всіх решту – по одному.

Кожен доброволець, який зголосився увійти до складу добровольчих формувань, прийняв присягу на вірне служіння державі та її народу. Також всі учасники ДФТГ мають мати відповідне посвідчення, засвідчене підписом начальника Дрогобицької районної військової адміністрації Степана Кулиняка.

У вівторок, 8 червня, частині добровольців Дрогобицької територіальної громади, які не отримали посвідчень під час офіційної посвяти у лави ДФТГ за участі усього військового командування регіону, вручили документ у Дрогобицькій районній військовій адмінстрації.

Привітав добровольців перший заступник начальника Дрогобицької районної військової адміністрації Роман Шлярп. Посадовець наголосив, що статус добровольця територіальної громади – це першочергово обов'язок та відповідальність. Їх основне завдання – це оборона району та країни від ворожої агресії.

Також Роман Шлярп додав, що учасники ДФТГ у повному підпорядкуванні районного батальйону ТрО. Виконувати бойові завдання вони можуть лише за наявності безпосереднього бойового розпорядження командира батальйону ТрО.

Нагадаємо, що учасники добровольчих формувань територіальних громад не є складовою частиною Збройних сил України, однак кожен з них укладе письмову угоду з командиром свого добровольчого формування, який служить у штабі батальйону територіальної оборони ЗСУ. Відповідно до новоприйнятого Закону, після припинення воєнного стану в добровольці тероборони, утвореної територіальною громадою, отримають статус учасника бойових дій. Відтак їм надаватимуться передбачені пільги та компенсації.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
17:24