День Героїв: На Дрогобиччині вшанували пам’ять загиблих у боротьбі за Незалежність України

День Героїв: На Дрогобиччині вшанували пам’ять загиблих у боротьбі за Незалежність України

23 травня відзначається День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролися за рідну землю протягом століть та продовжують боротьбу і нині.

У цей день згадуємо подвиги усіх борців за волю та незалежність нашої країни. Ми пам’ятаємо подвиги лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН, УПА. І, звісно, героїв Небесної сотні, та сучасної російсько-української війни — кіборгів і захисників Донецького аеропорту, незламних та нескорених хлопців та дівчат «Азову» на «Азовсталі».

Сьогодні ж пам’ять загиблих вшанували покладанням квітів та лампадок до могил військових на Полі Скорботи у Дрогобичі.

Разом з учасниками АТО та духовенством участь у заході взяв начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.  

«Кожен, хто зараз знаходиться на лінії фронту, тримаючи оборону українських міст — Герой та Борець. Воїн і Лицар. Той, хто готовий боротись до останнього подиху за свою країну. Любов до Батьківщини, вірність та незламність — це ті цінності, які несуть в собі наші українські захисники. 

З 24 лютого 29 наших воїнів з Дрогобиччини віддали своє життя за Україну. 

Це Андрій Горбатенко, Микола Пшеченко, Констянтин Руденко, Василь Веклюк, Іван Барщик, Ігор Кіхтяк, Олег Денюшин, Роман Тяка, Владислав Задирака, Ігор Патин, Олександр Бандровський, Ігор Піців, Олег Стецишин, Роман Пурій, Дмитро Керчей, Роман Змінчак, Андрій Скрипник, Микола Куриляк, Микола Куземко, Тарас Михаць, Юрій Лавдир, Богдан Веселовський, Михайло Ясінів, Тарас Коваль, Станіслав Кичера, Олег Шмаков, Юрій Багній, Микола Курилякта  Юрій Куцук. 

Всі вони — безперечно вже увійшли в історію сучасної України та у підручники, ставши символом боротьби та непереможного українського воїнства. Слава Україні та її Героям, — зазначив Степан Кулиняк.

Довідково:

День Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН, УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної російсько-української війни.

Для вшанування Героїв обрали саме 23 травня, оскільки у 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку у цей день святкувати День Героїв. Свято приурочили до сумної дати 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, полковника Армії УНР, першого голови ОУН.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
14:32