День Героїв: На Дрогобиччині пам’ятають про усіх борців та борчинь за волю України

День Героїв: На Дрогобиччині пам’ятають про усіх борців та борчинь за волю України

Сьогодні відзначають День Героїв на честь українських захисників та захисниць, які виборювали і виборюють свободу та незалежність України.

Це свято усіх українських воїнів та воїнок усіх часів, усіх борців та борчинь за волю України від лицарства Київської Русі до сьогодення.

У вівторок, 23 травня, на Дрогобиччині відбувається низка заходів, присвячених Дню Героїв.

У Дрогобичі вулицями міста пройшла чисельна хода, до якої долучилась молодь – учні ліцеїв та гімназій, а також керівництво району та міста. Усі учасники ходи прийшли на Алею Слави, де захоронені Герої сучасної українсько-російської війни. Тут відбулася молебень, а опісля всі присутні поклали квіти та лампадки до могил Захисників.

«День Героїв – це про всіх тих українців, які з покон віків боролися за свою незалежність і державність. Багаточисельна хода молоді, яка сьогодні пройшла вулицями Дрогобича, показує, що ми знаємо, хто такі Герої. Знаємо, що це не люди з книжок історії чи казок, а люди, які сьогодні жили і живуть серед нас. Яких ми маємо за честь називати своїми друзями, братами, синами. Ми пам‘ятаємо тих, хто вже не з нами, і молимось», — зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Нагадаємо, 23 травня також відзначається День морської піхоти України.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
14:48