Завдяки Великому будівництву у Дрогобичі реконструювали роками неремонтовану лікарню

Завдяки Великому будівництву у Дрогобичі реконструювали роками неремонтовану лікарню

Торік у приймальному відділенні КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» провели масштабну реконструкцію. До цього часу лікарня роками не бачила ремонтів, однак тепер ті пацієнти, які бували тут раніше, можуть оцінити рівень колосальних змін.

Медзаклад отримав капітально відремонтовані приміщення та нове дороговартісне обладнання.

Також тут облаштували заїзд для карет швидкої допомоги, провели енергозберігаючі заходи з ремонтом фасаду, встановили сучасну вентиляційну систему, систему відеонагляду та пожежну сигналізацію.

Всі ці роботи вдалося виконати завдяки Програмі Президента «Велике будівництво». Загальна вартість повної реновації становила 62,5 мільйона гривень.

Як зазначив Тарас Огар, завідувач оновленого відділення під час офіційного відкриття, це дуже великий крок з боку держави, оскільки створено всі умови для надання повноцінної медичної допомоги пацієнтам. Тепер тут є свій комп’ютерний томограф, апарат УЗД та рентгенографії, ендоскопії, тому пацієнтам вже не потрібно робити обстеження десь-інде, оскільки все обладнання згруповано в одному місці.

Дрогобицька міська лікарня №1 є однією з дев’яти опорних закладів Львівської області, яку відібрали до участі у Програмі «Велике будівництво». Також медзаклад є багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування другого рівня. Тут забезпечують надання ургентної та планової медичної допомоги мешканцям регіону з населенням понад пів мільйона осіб. Окрім мешканців Дрогобицької територіальної громади, медичні послуги отримують мешканці міст Трускавця та Борислава, Дрогобицького, Самбірського та Стрийського районів.

«Дуже добре пам’ятаю, як виглядало це відділення до ремонту. Це були сірі стіни, занедбані меблі та відсутнє необхідне якісне медичне обладнання, тому частину процедур доводилось їхати робити в інші установи і знову повертатись сюди», — розповіла одна з постійних пацієнток відділення та додала. Тепер ситуація кардинально змінилася, навіть самі лікарі та медсестри стали більш усміхненими та приємними».

Також тут встановили кисневу станцію та блок автономного живлення, який нещодавно врятував пацієнту життя. В момент оперування хворого з діагнозом інфаркт раптово зникла електроенергія. Незважаючи на те, що лікарня користується двома лініями живлення, які слугують страховкою одна для одної, електроенергія вимкнулась на обох лініях.

«Незважаючи на форс-мажорну ситуацію, медики в операційній не відчули труднощів, оскільки автоматично увімкнулося автономне джерело живлення (генератор), потужністю 250 кВт. Його було придбано у травні місяці в рамках програми «Велике будівництво», яка реалізовується у міській лікарні №1 та завдячуючи якій маємо сьогодні оновлене приймальне відділення, нові кабінети та потрібну для огляду та першої медичної допомоги апаратуру», — поділився чудовою новиною керівник відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимир Чуба під час прямого етеру у студії «Кризового медіа-центру».

Цей випадок є яскравим свідченням того, що всі ініціативи, які реалізовуються в державі у межах «Великого будівництва», безумовно, для людей, в основі всього є людина. І тисячі кілометрів нових доріг, капітальний ремонт лікарень, шкіл, садків, відреставровані пам’ятки архітектури також спрямовані на те, щоб покращити рівень життя людей, сприяти комфорту і приносити суспільну користь.

Фото: facebook.com/permalink


Стежте за новинами в нашому Telegram-каналі


Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:15