Віктор Ляшко: На сьогодні штаму «Омікрон» в Україні не виявлено

Віктор Ляшко: На сьогодні штаму «Омікрон» в Україні не виявлено

Про це повідомив міністр охорони здоровя Віктор Ляшко на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби на території України під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Також, на селекторній нараді йшлося про посилення з 6 грудня карантинних обмежень в  «жовтому» рівні епідемічної небезпеки. Так, відвідування масових заходів, робота кінотеатрів, театрів, закладів громадського харчування та спортзалів буде дозволена лише за наявності в 100% колективів та відвідувачів принаймні однієї дози щеплення.

За інформацією Віктор Ляшка за минулий тиждень кількість виявлених випадків COVID-19 зменшилася на 15%, кількість госпіталізацій — на 13%.

«Навантаження на систему охорони здоров’я також поступово знижується. Реанімаційні ліжка зараз зайняті на 55%, завантаженість ліжок із киснем за тиждень зменшилася з 48% до 40%. При цьому пацієнти, яким призначена киснева терапія, займають 33% всіх ковідних ліжок», — зазначив міністр.

Також обвговорили поточну ситуацію щодо перебігу вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні.  Зокрема, у 16 регіонах країни 40% дорослого населення має принаймні одне щеплення проти COVID-19. У 6 регіонах 40% населення вже завершило повний курс щеплення.

«Наш план — це 70% дорослого населення. Нам необхідно пришвидшити процес вакцинації та робити все можливе, щоб уберегти українців. Адже вакцинація — єдиний спосіб подолати пандемію», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, найближчим часом Державна комісія ТЕБ і НС розгляне питання щодо виведення 9 регіонів із «червоної» в «жовту» зону епідемічної небезпеки.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:46