Сьогодні - День Конституції України

Сьогодні - День Конституції України

25 років тому Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію України.

Найдемократичніша, як її назвали у світі, українська Конституція проголосила, що держава обрала власний шлях для розвитку, і визначила: головною у цій державі є людина. Її прагнення, її інтереси, її цінності, її шлях до свободи.

Чи не найважливіша роль української Конституції – об`єднавча. Документ, який з`явився на світ у результаті тривалого суспільного діалогу, показав: наші громадяни вміють бути разом, знаходити непрості компроміси, об`єднуватися – заради досягнення спільної мети і спільного державотворчого інтересу.

Новий Основний Закон нашої держави став міцною, реальною основою розбудови нашої незалежності, становлення демократії, правопорядку і законності.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина.

Сьогодні, у непростий час, ми спільно здійснюємо важливі реформи, від яких залежатимуть життя і добробут кожного українця, розвиток та оновлення держави на основі державотворчих принципів, записаних у наш Основний Закон.

Бажаю нам разом і надалі послідовно і наполегливо боротися за ефективне втілення в життя конституційних принципів, які гарантують людині вільний і гармонійний розвиток, створюють умови для досягнення правового комфорту кожній людині у нашій державі!

Нехай демократичні засади, закріплені Конституцією, сприяють подальшій розбудові правової держави, захисту її територіальної цілісності та відкривають нові горизонти для розвитку та самовдосконалення її громадян!

З повагою

Голова райдержадміністрації Степан КУЛИНЯК         

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:17