Україна готується до опалювального сезону, відсоток підготовки складає біля 70%

Україна готується до опалювального сезону, відсоток підготовки складає біля 70%

За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, більше половини інфраструктури — мереж та систем ЖКГ — підготовлено до опалювального сезону.

«Станом на 11 серпня внаслідок збройної агресії росії на території України уражені 327 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання. Вже відновлено 158 об’єктів теплопостачання (156 котельних та 2 ТЕЦ у м. Миколаїв та м. Суми), або 48,3 % від загальної кількості уражених об’єктів», - повідомляється на сайті Мінрегіону.

За інформацією профільного Міністерства, готовність об’єктів до проходження осінньо-зимового періоду наближається до 70%. Загалом енергетики слідують плановому показнику підготовки та готуються розпочати опалювальний сезон 15 жовтня (*дата початку сезону може бути змінена, зважаючи на погодні умови).

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус підкреслює, що у постраждалих регіонах продовжуються роботи з відновлення об'єктів теплокомуненерго, центрального теплопостачання, але є труднощі в регіонах, де зараз йдуть бойові дії. Насамперед це Донеччина, де підготовку до опалювального сезону провести неможливо через постійні ракетні та артилерійські обстріли російських окупаційних військ.

«Потрібно розуміти, що внаслідок наступу окупантів були пошкоджені деякі об’єкти енергетичної інфраструктури, і станом на сьогодні їх неможливо відремонтувати, тому що вони проходять практично по лінії фронту», — повідомив Голова Комітету.

Зі слів Андрія Геруса, у Донецькій області через бойові дії відсутнє постачання газу і є ризик, що до початку опалювального сезону відновити мережі не вдасться.

За інформацією НАК «Нафтогаз», Україна накопичує природний газ для проходження майбутнього опалювального сезону. Станом на 8 серпня в підземні сховища закачано 12,2 млрд кубометрів газу. Згідно доручення Уряду, до початку опалювального сезону планується закачати у сховища не менше 19 млрд кубометрів газу.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
10:43