У Волощі відкрили місцеву пожежну команду

У Волощі відкрили місцеву пожежну команду

Починаючи з нового року населені пункти Меденицької територіальної громади, що на Дрогобиччині, будуть ще краще захищені. Сьогодні тут у селі Волоща офіційно відкрили місцеву пожежну команду. Це друга у громаді пожежна охорона, перша працює у смт Меденичі.

Привітати жителів Меденицької громади завітали чимало гостей, зокрема начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області Валерій Глобенко, начальник Дрогобицького районного управління Головного управління ДСНС України у Львівській області Олег Кобилецький, Меденицький селищний голова Михайло Живчин та багато інших.

Від імені Дрогобицької районної державної адміністрації присутніх привітав перший заступник голови Дрогобицької РДА Роман Шлярп.

«Пожежна частина потрібна та важлива для безпечного життя мешканців села та району. Так, зусиллями обласної та місцевої влад, підтримки місцевого бізнесу у Волощі вдалося втілити цю ідею в реальність. Тому тепер люди зможуть почувати себе безпечніше, оскільки кількість пожеж у громаді та навколишніх селах є доволі великою», — зазначив Роман Шлярп.

Облаштування пункту місцевої пожежної охорони обійшлося у 400 тисяч гривень. З них близько 250 тисяч гривень – це співфінансування з обласного бюджету. Решту коштів залучили з місцевого бюджету територіальної громади. З приміщенням для розташування пожежної команди сприяв місцевий підприємець Ігор Пінчак. Пожежний автомобіль для роботи пункту передали з Дрогобицького районного управління Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Окрім своєї безпосередньої місії – ліквідовувати загоряння, рятувальники проводитимуть навчальні заняття з учнями місцевої школи. 

 

 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
18:39