У Нагуєвичах вшанували 107-му річницю смерті Івана Франка

У Нагуєвичах вшанували 107-му річницю смерті Івана Франка

Сьогодні, 28 травня, минає 107 років, як у Львові помер видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, філософ, учений, громадський і політичний діяч Іван Франко.

До 107-х роковин смерті Івана Франка у Музейному  просторі Садиби Івана Франка ДІКЗ «Нагуєвичі» відслужили спільну молитву – панахиду в пам'ять про великого українського Генія.

Участь у заході взяли представники влади, освітянської спільноти та громадськість.

Опісля заступник начальника Дрогобицької районної військової адміністрації Олег Пилипців, проректор з наукової роботи Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Микола Пантюк, викладачі університету, директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак, керівниця управління гуманітарної політики Дрогобицької РВА Надія Козар та присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Івану Франку в Нагуєвичах.

Іван Франко — символізм української ідентичності. Нашої історії та непереможності.Прогресивність ідей та візії, безперервна боротьба за вільну й демократичну Україну — це ті цінності, якіІван Якович проніс через століття. І які неодмінно маємо зберегти і ми.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:36