У межах "Великого будівництва" з'явиться новий автобан Стрий-Мукачево

У межах "Великого будівництва" з'явиться новий автобан Стрий-Мукачево

У межах державно-приватного партнерства Укравтодор підписав Меморандум з турецькою компанією Onur Taahhut Tasimacilik, згідно з яким у ході виконання програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» буде побудовано автобан Стрий — Мукачево.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Укравтодору.

«Один із напрямів, які ми зараз активно розвиваємо — це державно-приватне партнерство в дорожній галузі. Це вже другий подібний меморандум щодо залучення приватних інвесторів, який підписав Укравтодор цього року. Перший був підписаний із компанією «Автомагістраль-Південь» і стосувався розробки ТЕО для маршруту Краковець – Броди – Рівне», — прокоментував підписання Меморандуму голова Укравтодору Олександр Кубраков (який станом на 20 травня був призначений парламентом на посаду міністра інфраструктури).

Меморандум передбачає, що компанія Onur Taahhut Tasimacilik за свій рахунок здійснить розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту, після чого будуть проведені тендерні процедури та розпочато безпосереднє будівництво.

Автобан Стрий — Мукачево буде проходити Львівською та Закарпатською областями. Він стане альтернативою для діючої ділянки траси М-06 Київ — Чоп. Для автобану буде розроблений оптимальний маршрут, а сам проєкт передбачається реалізувати з максимальним економічним ефектом для держави.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що будівництво Запорізьких мостів, яке також здійснює компанія Onur, йде з випередженням графіку

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:54