У Дрогобицькому районі з 8 листопада вводять додаткові карантинні обмеження «червоної зони»

У Дрогобицькому районі з 8 листопада вводять додаткові карантинні обмеження «червоної зони»

Районна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення посилити карантинні обмеження на території Дрогобицького району, у зв’язку із зростанням кількості хворих на ковід, госпіталізацій та смертності. Діятимуть вони, доки Львівська область перебуватиме у «червоній» зоні.

Згідно з моніторингом захворюваності, Україна посіла друге місце у Європі та третє місце у світі по смертності від коронавірусу. 

До Стебницької міської лікарні, яка єдина у регіоні приймає на лікування хворих на COVID-19, з початку пандемії потрапило 10 539 хворих на ковід, з них 405 померло. При цьому 25% усіх смертей припали на останні два місяці. 

З 10 вересня до сьогодні до Стебницької лікарні потрапило 700 пацієнтів, а померли з них вже 94 або майже 14%. Помирають від коронавірусної хвороби здебільшого невакциновані пацієнти, а ті, які вакциновані, переносять у легкій формі.

Приріст хворих, як і кількість летальних випадків від коронавірусу збільшується. Завантаженість Стебницької міської лікарні дорівнює орієнтовно 100%. Станом на сьогодні там перебуває 147 пацієнтів.

За твердженнями медиків, єдиною можливістю вберегтися від хвороби є вакцинація. Ця практика поширена у всьому світі і її ефективність доведена у країнах, де вакциновано більше 70-80% населення і сформований колективний імунітет. У Дрогобицькому районі для якнайшвидшого формування колективного імунітету необхідно робити 1700 вакцинацій щодня, які стануть необхідним внеском у всеукраїнський показник.

Як зазначив голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк, враховуючи негативну динаміку, що відображається у завантаженості ліжок та зростанні кількості летальних випадків, необхідним є прийняття рішень, які дозволять нам пришвидшити темпи формування колективного імунітету, бо тенденція критичного стану із захворюваністю зростає. Тому голова райдержадміністрації закликав всіх причетних поставитися до цього з розумінням та добросовісно втілювати на практиці.

Зокрема, з 00 год. 00 хв. 8 листопада 2021 року на час перебування Львівської області у «червоній зоні» епідеміологічної небезпеки підприємствам, установам, організаціям, незалежно від форм власності та виду діяльності на території Дрогобицького району, окрім основних карантинних обмежень, передбачених постановою Кабміну № 1236, рекомендується встановити наступні додаткові обмеження: 

— Заборонити здійснення обслуговування відвідувачів у закладах торгівлі (магазини, ринки), незалежно від виду товарів та послуг, особами, які відмовляються або ухиляються від проведення профілактичних щеплень проти COVID-19 за виключенням осіб, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від №16 вересня 2011 року №595.

-  Не допускати у транспортні засоби, що здійснюють регулярні міські та приміські перевезення, пасажирів та водіїв, крім передбачених випадків.

— Заборонити здійснення обслуговування відвідувачів посадовими особами місцевого самоврядування, крім передбачених випадків.

До передбачених випадків відносять наступні: обмеження не застосовуються до осіб, які не досягли 18 років, та у яких наявний: негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу, ринку), або документ, що підтверджує отримання  вакцинації, міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 (жовтий чи зелений сертифікат) вакцинами, які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія)

Головам територіальних громад Дрогобицького району:

-  Для виконання цільових показників охоплення профілактичними щепленнями проти COVID-19 на території Дрогобицького району (1700 вакцинацій в день) забезпечити щоденно вакцинацією не менше 1% від числа дорослого населення віком від 18 років в кожній територіальній громаді.

-  Забезпечити безперервну роботу, у тому числі в неробочі дні, наявних центрів та пунктів вакцинації населення до 18-00 год. щоденно.

— Посилити просвітницько-роз’яснювальну  роботу з використанням всіх можливих ресурсів територіальної громади, в тому числі рекламних матеріалів.

-  Забезпечити формування та виконання щотижневих планів вакцинації від COVID-19.

— При невиконанні щоденних планових обсягів вакцинації проти COVID-19 встановлювати причини та вживати всі можливі та доступні заходи щодо повного виконання обсягів щеплень. 

-  Забезпечити вакцинування маломобільних груп сільського населення. Скласти списки маломобільних груп населення у старостинських округах, скласти та оприлюднити план-графіки виїздів мобільних бригад.

-   Забезпечити дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання, які функціонують на території громади.

— Забезпечити присутність відповідальних осіб за проведення вакцинальної кампанії в територіальних громадах щочетверга о 16-00 год. на нараді в керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (приміщення райдержадміністрації, кабінет першого заступника голови ) з метою інформування щодо виконання планів вакцинації та вирішення проблемних питань.

Бориславському міському голові до 12.11.2021 року вжити всіх необхідних заходів для створення та забезпечення функціонування центру вакцинації у м. Борислав та пункту вакцинації у селі Винники Бориславської громади.

Меденицькому селищному голові до 12.11.2021 року вжити всіх необхідних заходів для створення та забезпечення функціонування пункту вакцинації в с. Грушів.

Східницькому селищному голові до 12.11.2021 року вжити всіх необхідних заходів для створення та забезпечення функціонування  пункту вакцинації в смт. Східниця. 

Сімейним лікарям, духовенству, лідерам громадської думки, засобам масової інформації на території району посилити просвітницько-роз’яснювальну роботу щодо вакцинації, зокрема щодо безпечності вакцинації усіма наявними вакцинами, які дозволені до використання Міністерством охорони здоров’я України.

Дрогобицькому РВП ГУ НП України у Львівській області спільно з Дрогобицьким та Трускавецьким управлінням Держпродспоживслужби ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів:

— посилити контролюючі заходи щодо дотримання проти епідеміологічних заходів на території Дрогобицького району;

— щодня до 10:00 год. надавати інформацію Дрогобицькій районній державній адміністрації, щодо стану дотримання карантинних обмежень на території району, об’єктів перевірок  та кількості осіб, притягнутих до відповідальності за порушення заборон, встановлених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Для перевірки дотримання карантинних обмежень «червоної зони» будуть створені спеціальні мобільні групи з числа представників поліції та Держпродспоживслужби.

Окрім цього, районний штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної  ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, посилить контроль за дотримання карантинних заходів та території району та здійснюватиме моніторинг руху та потреби вакцини.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
19:06