У Дрогобицькому районі бустерної дозою вакцинувалось 1 664 мешканців

У Дрогобицькому районі бустерної дозою вакцинувалось 1 664 мешканців

У січня цього року в Україні дозволили введення третьої (бустерної) дози вакцини проти COVID-19 усім, хто попередньо щепився двома. Важливість бустеру в тому, що третя доза посилює ефективність вакцини проти коронавірусу і забезпечує кращий захист проти нового варіанту вірусу. За офіційними данами МОЗ, посилили свій захист та отримали бустерну дозу антиковідної вакцини — 581 349 осіб.

Відтак, в Україні триває активна фаза вакцинції населення третьою дозою. МОЗ рекомендує ввести бустерну дозу від 6 до 9 місяців із дати другого щеплення від COVID-19.

У Дрогобицькому районі також спостерігається позитивна динаміка щеплень бустерною дозою. Станом на 14 лютого 2022 року вакцинацією проти COVID-19 охоплено 2859 працівників охорони здоров’я Дрогобиччини,  що становить 93,6% працівників. Серед них — 75 осіб бустерною дозою. Загалом серед населення територіальних громад Дрогобицького району з початком вакцинальної кампанії третьою дозою вакцинувалось 1 664 осіб.

У Дрогобицькій територіальній громаді – 1 038 осіб, у Бориславській ТГ – 115 осіб, у Трускавецькій ТГ – 484 осіб, у Меденицькій – 15 осіб, у Східницькій ТГ – 12 осіб.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам, тобто Moderna або Comirnaty від Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустер можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Також  у МОЗ розповіли, що щеплення будуть робити за такими схемами:

-якщо перші дві дози Moderna або Pfizer, то бустер — Moderna або Pfizer

-якщо перші дві дози AstraZeneca (Covishield, SKBio), то бустер — Moderna або Pfizer

-якщо перші дві дози CoronaVac, то бустер — Pfizer

-перші дві дози за змішаною схемою, тоді бустер — Moderna або Pfizer.

 

 

 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
18:41