У Дрогобицькій РВА обговорили план ліквідації виявленого сказу на Дрогобиччині

У Дрогобицькій РВА обговорили план ліквідації виявленого сказу на Дрогобиччині

Сьогодні, 6 січня, при Дрогобицькій районній військовий адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії  щодо ситуації із виявленням сказу в селі Доброгостів, що у Трускавецькій територіальній громаді. 

Участь у робочій комісії взяли: перший заступник Роман Шлярп, староста села Доброгостів Василь Ірод,  начальник Дрогобицького  районного управління  ГУ ДПСС у Львівській області — Юрій Гарбузинський,  а також представники  екологічної інспекції Дрогобиччини та представники поліції. Усі присутні обговорили план заходів щодо ліківідації та поширення захворювання серед людей на Дрогобиччині. Планується ввести карантинні обмеження.

Відтак, спеціалістами Дрогобицької районної державної лікарні ветеринарної медицини розроблено план заходів щодо боротьби та ліквідації із вірусним захворюванням у Дрогобицькому районі. Карантинні обмеження триватимуть протягом двох місяців з  06.01.2023 до 06.03.2023 року. В неблагополучній території, а саме у селі Доброгостів, де виявлено сказ собаки,   Дрогобицький Міжміський відділ ДУ «Львівський Обласний Лабораторний Центр МОЗУ» проводе  комплекс протиепідемічних  заходів щодо ліквідації захворювання на сказ з метою недопущення виникнення цього захворювання серед людей.

Нагадаємо, що станом на сьогодні у селі Доброгостів,  підтверджений один випадок сказу в собаки. Тврина напередодні контактувала з дикою лисицею та від отриманого укусу померла. Лікарі ветеринарної медицини вкотре нагадують, що сказ — дуже небезпечне вірусне захворювання домашніх і диких тварин, людини. Основним джерелом збудника інфекції є хворі дикі тварини (лисиці, вовки, песці, єнотовидні собаки, гризуни. Сказ передається у результаті укусу людини хворою твариною або в результаті потрапляння її слини на рани, подряпини чи слизові оболонки. Інкубаційний період хвороби триває від 1 до 3 місяців. 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:55