Степан Кулиняк зустрівся з парламентарями Польського та Литовського сеймів

Степан Кулиняк зустрівся з парламентарями Польського та Литовського сеймів

У неділю, 2 жовтня, Дрогобиччину відвідала міжнародна делегація. У межах візиту делегати відвідали Дрогобицьку районну військову адміністрацію, де зустрілись з її головою Степаном Кулиняком.

До складу іноземної делегації увійшли депутат Литовського парламенту Емануїл Зінгерс, віцемаршал Польського сейму Михайло Камінськиий та помічник депутата Марьян Приджецкі.

Першочергово іноземні гості висловили повну підтримку Україні у часі повномасштабної російської агресії та готовність надати допомогу.

«Для нас за честь бути разом з вами в час війни та допомагати боротися проти російського агресора», — зазначив під час зустрічі депутат Литовського парламенту Емануїл Зінгерс.

У межах зустрічі Степан Кулиняк розповів про роботу Дрогобицької районної військової адміністрації під час воєнного стану, а також актуальні проблеми для наших воїнів: необхідність зимової форми, теплого одягу, берців, амуніції тощо. 

Долучились до зустрічі також керівництво Благодійного фонду «Коло» Віктор Кривенко та Олександр Юрков, а також директор Історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак. 

Очільник Дрогобиччини подякував польсько-литовським друзям за підтримку та попросив передати слова вдячності кожному громадянину країни.

«Наша війна не просто за свою територіальну цілісність, а за безпеку у всьому цивілізованому світі триває. Світ це розуміє і продовжує підтримувати Україну навіть після проведення росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях, виділяючи нові пакети фінансової допомоги та запроваджуючи нові санкції. Разом переможемо!» — наголосив Степан Кулиняк.

Окрім цього, керівництво району разом з представниками польського та литовського парламентів та БФ «Коло» відправили нашим захисникам ще чотири автомобілі у межах ініціативи Максима Козицького «1000 автомобілів свободи».

Принагідно іноземні гості відвідали дитячий будинок в Нагуєвичах та презентували діткам подарунки. Також відвідали культурно-історичні надбання нашого району: садибу Івана Франка, Церкву Святого Юра, музей Бруно Шульца та синагогу.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
14:22