Психологічне здоров’я: чому важливо задовольняти базові потреби дитини?

Психологічне здоров’я: чому важливо задовольняти базові потреби дитини?

Педагоги та психологи телеграм-каналу «Підтримай дитину» у межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської нагадують про базові потреби дітей. 

Основою психологічного здоров’я дитини є рівень її особистісного спокою, що дозволяє справлятися зі стресовими ситуаціями у житті, втілити потенціал, успішно вчитися в освітньому закладі, реалізуватися на ринку праці як фахівець та особистість. Психологічний спокій – одне з основних прав дитини. Це невід'ємний компонент здоров'я та гармонійного розвитку, який дозволяє формувати світ, у якому ми живемо. Рівень психологічного спокою дитини є ступінь задоволення її базових потреб. 

Незадоволення однієї з цих базових потреб, може призвести до розвитку внутрішніх конфліктів, підвищити рівень тривожності та формувати страхи, порушувати комунікації із навколишнім світом, розвивати невротичні стани та психосоматичні захворювання тощо.

Якщо дорослі (батьки, родичі, фахівці тощо) задовольняють потреби дитини, вона розвивається гармонійною особистістю, з цільним світобаченням, переконаннями та самоцінністю тощо.

Нагадаємо, безпека усіх учасників освітнього процесу – єдина умова очного і змішаного навчання.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:25