Понад 225 тисяч людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи через Дію

Понад 225 тисяч людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи через Дію

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що станом на сьогодні понад 225 тисяч людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи через застосунок «Дія».

«За 6 днів через «Дію» зареєструвались 225 тисяч людей. Ми вже бачимо, що принципово скоротились черги, люди тепер не будуть очікувати тижнями, щоб зареєструватись, а працівники ЦНАПів та управлінь соціального захисту населення нарешті зможуть ночами відпочивати», — прокоментувала Марина Лазебна.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєструвались через застосунок ''Дія'' у Львівській, Київській, Харківській, Дніпропетровській, та Закарпатській областях.

''Через застосунок «Дія» можна одночасно подати заяву про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та на отримання виплати на проживання для ВПО. Допомога на проживання буде зарахована на картку «єПідтримка». Її можна буде витратити на будь-які товари та послуги або зняти готівку'', — додала міністерка.

Детальну інформацію про те, як стати на облік внутрішньо переміщеним особам та яку допомогу можна отримати перейшовши за посиланням.

Також Марина Лазебна повідомила, що після впровадження воєнного стану понад 2 мільйонів людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи. Найбільше людей після широкомасштабного воєнного вторгнення росії перемістились до Львівської, Дніпропетровської, Полтавської,  Вінницької та Київської областей.

''Я знаю, що зараз, коли іде мова про внутрішньо переміщених осіб, то часто говорять про людей, які перемістились після провадження воєнного стану. Але війна триває 8 років, і кількість тих, хто з 2014 року був вимушений кинути домівки та шукати прихистку в інших регіонах країни — більша.  На сьогодні у Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб є інформація щодо 3,4 мільйона людей. З них понад 2 мільйонів – це люди, які вимушено перемістились після провадження воєнного стану. І з них 1,9 мільйона – вимушено перемістились вперше'', — зазначила Марина Лазебна.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
17:04