Нова бюджетна підтримка держави для аграріїв

Нова бюджетна підтримка держави для аграріїв

Постановою Кабінету Міністрів Українивід 22 вересня 2021 р. № 1008 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників картоплі.

Отримувачами бюджетних коштів є сільськогосподарські товаровиробники — юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми, основною діяльністю яких є вирощування картоплі та/або виробництво продуктів переробки власно вирощеної картоплі.

Про це інформують в Управлінні економіки, агропромислового розвитку та екології Дрогобицької РДА.

Бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки виробників, які займаються сільськогосподарською діяльністю, в тому числі вирощуванням картоплі, для стимулювання збільшення площ посадки картоплі, обсягів виробництва, нарощування потужностей із її зберігання та переробки.

Бюджетні кошти спрямовуються на надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі на поточний рік для компенсації до 50 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію.

Компенсації нового будівництва об’єктів підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року.

Сума державної підтримки, що надається протягом одного бюджетного періоду не може перевищувати більш як 10 тис. розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

Сільськогосподарські товаровиробники для отримання державної підтримки подають до 10 листопада Мінагрополітики:

1)    заявку на отримання бюджетних коштів

2)    типову форму № ОЗ-1 “Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів”, затверджену наказом Мінстату від 29 грудня 1995 р. № 352;

3)     копію кошторисної частини проектної документації, засвідчену підписом керівника сільськогосподарського товаровиробника;

4)    довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

5)    довідку, чинну на дату подання заявки, про набуття (підтвердження) статусу платника єдиного податку четвертої групи, видану місцевим контролюючим органом, та розрахунок питомої вартості поставлених сільськогосподарських товарів/послуг, вироблених ним на власних або орендованих основних засобах, який становить не менш як 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених ним за попередній податковий (звітний) рік, а для новоутворених — за попередній податковий звітний період, завірений контролюючим органом за місцем основного податкового обліку сільськогосподарського товаровиробника.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
16:09