Для підтримки аграріїв запрацювала онлайн-платформа Державного аграрного реєстру

Для підтримки аграріїв запрацювала онлайн-платформа Державного аграрного реєстру

Мінагрополітики запустило онлайн платформу для прямої й єдиної взаємодії держави та агровиробників – Державний аграрний реєстр.

Державний аграрний реєстр – це автоматизована електронна система для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

«Для реєстрації агровиробникам в ДАР потрібен лише електронний підпис. Основною перевагою цього реєстру є можливість податися на будь-яку програму підтримки онлайн, тому його функціонування є дуже важливим. За інформацією Мінагрополітики уже найближчим часом у ДАР з'являться перші програми допомоги дрібним фермерам, які вирощують сільськогосподарські культури або утримують більше 3 корів», – зазначила директорка департаменту Тетяна Гетьман. 

Посилання для реєстрації в ДАР:  https://www.dar.gov.ua/

Важливо! 

Проєкт постанови КМУ «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених в державному бюджеті на підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції» (http://surl.li/cruwm), яким планується надання бюджетних коштів:

  • на один гектар земель сільськогосподарського призначення – у розмірі 3100 гривень, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача; 
  • на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та  зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки – у  розмірі 5300 гривень, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.
Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
16:07