На Дрогобиччині відбулась ХХХІ обласна учнівська конференція

На Дрогобиччині відбулась ХХХІ обласна учнівська конференція

В час війни — освіта відіграє важливу роль у формуванні суспільства. 

У середу, 18 травня, у Дрогобичі відбулась ХХХІ звітна обласна учнівська конференція «Організаційно-методичні засади діяльності шкільного наукового товариства МАН України», котра проходила у Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича.

Конференція відбулася за участю начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, директора департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олега Паски, начальника Дрогобицької районної військової адміністрації — Степана Кулиняка, а також Ради директорів закладів загальної середньої освіти Львівщини. 

 Учні Дрогобицького ліцею Дрогобицької міської ради Львівської області, які виступили з цікавими доповідями на актуальні теми, показавши, що сучасна Україна — нація успішних, мудрих, креативних та інтелектуальних українців та українок. І вони без сумніву  будуватимуть наше майбутнє. 

«У цей важкий час мені дуже приємно, що є люди, які приділяють увагу науці та освіті, адже за цим майбутнє. Нашій державі потрібні освічені молоді люди. Я закликаю вас приділити особливу увагу навчанню. Дякую за те, що ви приділяєте час навчанню та саморозвитку”, — сказав на початку конференції начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

 Серед презентованих тем ліцеїстами — екологія, інформаційні технології, smart-системи. активізм та участь молоді у суспільному та політичному житті країни. Кожен з учасників конференції виступав зі своєю темою близько 15 хвилин, після чого усі присутні мали можливість поставити свої запитання. Жваві дискусії та діалог серед учасників та глядачів дали розуміння того, що презентовані теми сьогодні актуальні та доречні.

“Ті ідеї, над якими ви працюєте чи будете працювати, зроблять Україну в чомусь першою. Дякую вам за те, що ви живете цими ідеями та придумуєте щось нове. Лише спільними зусиллями за підтримки ваші вчителів та батьків ми зможемо виховати здорову та освічену молодь, яка змінюватиме країну на краще», – зазначив директор департаменту освіти і науки”, — сказав директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

Загалом цьогорічна ХХХІ обласна учнівська конференція відбулась під знаменом українського стягу, а всі присутні перед відкриттям події заспівали Гімн України та згадали всіх тих, хто бореться за незалежність нашої країни.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:10