На Дрогобиччині «Франкомобілем» передали допомогу для ЗСУ

На Дрогобиччині «Франкомобілем» передали допомогу  для ЗСУ

Волонтери з усього світу продовжують об’єднуватись задля перемоги в Україні. Цього разу до спільної волонтерської роботи долучилась українська діаспора з Іспанії, яка спільно з мешканцями Дрогобиччини передали гуманітарну допомогу та військову амуніцію для Збройних Сил України.

Ініціатори волонтерської акції  — дрогобичани Леся Надольська та Роман Возний, а також команда  державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі».

Директор комунального закладу Львівської обласної ради Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» Богдан Лазорак розповів, що допомогу для військових доставили спеціальним «Франкомобілем» — транспортним засобом, який придбали для музею ще минулого року у межах обасної програми розвитку культури Львівської області. 

 

«Вдалося забезпечити  необхідним військових Добровольчого батальйону територіальної оборони ЗСУ Дрогобиччини та Стрийщини, які є штатними працівниками музею Івана Франка та музичного коледжу ім. Василя Барвінського», — розповів франкознавець Богдан Лазорак. Частину приладів отримали також працівники комунального підприємства обласної ради «Меморіально-пошуковий центр «Доля» та археологи, які зараз воюють за Україну на фронті.

Серед допомоги, яку спільно із українською діспорою в Іспанії вдалось зібрати – це, перш за все, рації, спальні мішки, аптечки, тепловізори, оптику, турнікети, првізію та всі необхідні речі на передову.  

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:55