На Дрогобиччині друкують гроші-бофони для придбання бойових «кажанів»

На Дрогобиччині друкують гроші-бофони для придбання бойових «кажанів»

Для закупівлібойових дронів «кажан» на Дрогобиччині надрукували гроші-бофони.

Ініціатором такої ідеї виступив відомий дрогобицький волонтер Микола Походжай.

Це бофони номіналом у 500 гривень. Їх надрукувати стільки, за скільки можна придбати бойовий безпілотник – 1000 штук. Полетить він до районного батальйону територіальної оборони ЗСУ, який виконує бойові завдання на фронті.

«Вперше бофони надрукувати 1947—1950 роках на Львівщині та Івано-Франківщині у підпільних друкарнях. Вони виступали грошовими документами з фіксованими номіналами. Так ОУН-УПА збирали кошти для боротьби з радянською армією. Їх видавали населенню за добровільно внесені кошти, у вигляді готівки, іноді продуктів харчування, одягу, реманенту. КГБ вилучали ці бофони під час обшуків, бо вони вважалися елементом, який об’єднує народ у боротьбі.

Зараз у нас також надрукували гроші-бофони, щоб боротися з тою самою радянською армією, але вже в ХХІ столітті», — розповів очільник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Команда Дрогобицької РВА вже придбала частину бофонів, таким чином долучившись до закупівлі «кажана».

«Ми вже придбали частину бофонів та таким чином долучилися до придбання безпілотника. Закликаю долучитися до цієї акції і вас. Таким чином маленькими кроками ми наближаємо нашу перемогу. І головне, що робимо це разом.

Чим швидше ми розкупимо бофони і придбаємо «кажана», тим швидше його отримають захисники. Так як полетіли ті два, на які Микола Походжай зібрав кошти у день свої липневих уродин», — додав Степан Кулиняк.

Придбати бофони можна у Дрогобичі:

-       у Туристично-інформаційному центрі Дрогобича та у каврні «Кавун»

-       в мережі зоомагазинів “Зоотоп”

-       Суші Бар “ТІТА”

-       Кав'ярня “Кавун”

-       У всіх закладах мережі кав'ярень “Боніта”

-       У кав'ярні «Еклер»

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:30