Курорт без води: Керівництво Борислава та Східниці зобов'язали негайно вирішити ситуацію

Курорт без води: Керівництво Борислава та Східниці зобов'язали негайно вирішити ситуацію

Фото з мережі Інтернет

Вже майже місяць курортне селище Східниця, що у Дрогобицькому районі, без води. 1 липня комунальне підприємство Бориславської міської ради відключило централізоване водопостачання для селища.

Це питання у середу, 28 липня, розглянули під час позачергового засідання районної комісії ТЕБ та НС.

Присутній на засіданні керівник житлово-комунального господарства Бориславської міської ради Олег Левицький зазначив, що рішення про відключення водопостачання зумовлене формуванням територіальних громад і тепер вони зобов'язані самостійно забезпечувати свої території водопостачанням. А робота в попередньому форматі, за словами посадовця, неможлива, бо комунальне підприємство Борислава несе значні збитки через поганий стан мереж трубопроводу у Східниці.

Натомість заступник голови Східницької громади Петро Кость розповів, що Східницька громада вже заснувала комунальне підприємство, яке відповідатиме за водопостачання у громаді, а також є готовність відшкодовувати половину втрат та закуповувати воду у комунального підприємства Борислава, однак за відповідним тарифом, а не заявленим останніми. До цього ж, йдеться про готовність реконструкції мереж водопостачання, частину з яких уже замінено.

Представник Держпродспоживслужби заявив, що якщо найближчим часом ситуація не вирішиться, то вони клопотатимуть про закриття у Східниці відпочинкових комплексів та закладів громадського харчування, через недотримання санітарних норм.

Відповідно до чинного законодавства України, як доповів керівник управління розвитку територій та інфраструктури Дрогобицької РДА Володимир Годяк, питання водопостачання зокрема відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування, проте відключення споживачів від послуги холодного водопостачання є не законним.

«Питання відновлення подачі води є спільним обов'язком органів місцевого самоврядування Борислава і Східниці, — наголосив перший заступник голови Дрогобицької РДА Роман Шлярп. -І це потрібно вирішити невідкладно!»

Відтак, районна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення зобов'язати Бориславська міську та Східницька селищну ради, їх виконавчі органи, комунальне підприємство" Вододар" Бориславської міської ради невідкладно здійснити усі можливі заходи щодо відновлення водопостачання споживачів у селищі Східниця.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:11