Голова Верховної Ради подякував медикам Львівської лікарні швидкої допомоги за їх роботу під час пандемії

Голова Верховної Ради подякував медикам Львівської лікарні швидкої допомоги за їх роботу під час пандемії

Другий день триває робочий візит голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова на Львівщину. Вчора спікер парламенту зустрівся з керівництвом концерну «Електрон», відвідав Львівський бронетанковий завод та вручив нагороди артистам Львівського національного оперного театру.

Сьогодні Дмитро Разумков разом з директором департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орестом Чемерисом, головою Львівської облради Іриною Гримак, народним депутатом Ростиславом Тістиком ознайомилися з роботою Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, яка включена до переліку ковідних. Зокрема, для лікування хворих на Covid-19 тут передбачено 730 ліжкомісць, з яких зайняті на разі 65. Упродовж 2020-2021 років тут було проліковано 3682 пневмоній COVID-19. Загальна кількість ліжок – 1282.

Після настання пандемії в березні 2020 року упродовж декількох місяців Комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» залишалось єдиним медичним закладом, що забезпечував ургентну допомогу та госпіталізацію для мешканців міста та всієї Львівської області.

Лікарня швидкої медичної допомоги – найбільша медична установа на Західній Україні, на її базі функціонує найбільша реанімаційна служба в Україні. У структуру лікарні входить 35 медичних структурних підрозділів. Станом на травень 2021 року медичний персонал закладу включає в себе 1893 працівники.

Дмитро Разумков оглянув недавно реконструйовані приміщення лікарні та нове медичне обладнання, а також подякував медикам за їх роботу у час пандемії.

Нагадаємо, сьогодні спікер парламенту взяв участь у Форумі місцевого самоврядування та уФорумі судових експертів.

Довідково:

Комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» — це високоспеціалізований заклад, що забезпечує надання пацієнтам послуг вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги, у тому числі екстреної (невідкладної), медичної реабілітації, паліативної допомоги, необхідної для забезпечення належної профілактики, діагностики і лікування хвороб, травм, отруєнь чи інших розладів здоров’я.

Функціонує з 1972 року, проте лише у 2020 році внаслідок радикальної трансформації закладу було змінено принцип роботи медичних підрозділів, а також на 100% забезпечено надання медичної допомоги по всіх невідкладних напрямах задля формування комплексної медичної допомоги замкнутого циклу – всі послуги в межах однієї медичної установи.

У 2020 році з ургентними станами до медичної установи за допомогою звернулось 70 109 хворих.

27 лютого 2020 року Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова отримала ліцензію на трансплантацію. І вже 29 лютого 2020 в лікарні проведено першу родинну пересадку нирки від мами до сина. Загалом до сьогоднішнього дня в лікарні виконано уже 40 пересадок. З них від посмертного донорам пересаджено 6 сердець, 2 печінки, 1 підшлункову залозу та 10 нирок. Ще 21 нирка – родинні пересадки, які уже стали буденними та плановими для команди трансплантологів лікарні.

Медичний заклад очолює генеральний директор, лікар-уролог Олег Самчук.
Сайт лікарні — http://www.emergency-hospital.lviv.ua/

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
08:15