Голова райдержадміністрації оскаржує в суді незаконне рішення Дрогобицької міської ради

Голова райдержадміністрації оскаржує в суді незаконне рішення Дрогобицької міської ради

Голова районної державної адміністрації Степан Кулиняк, як і обіцяв, звернувся до суду з приводу незаконності рішення Дрогобицької міської ради

від 22 квітня 2021 року № 333 «Про призупинення затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території сільських населених пунктів, які увійшли до Дрогобицької територіальної громади».

Це рішення повністю обмежило законні права та обурило жителів Дрогобицького району.

Голова райдержадміністрації неодноразово наголошував на необхідності дотримання Дрогобицьким міським головою та депутатами Конституції та Законів України, застерігав від дій, які призведуть до розпалювання конфліктів між владою та громадою.

Очільник району звертався з відповідним листом до міськради, як депутат Дрогобицької міської ради подав заяву для включення в порядок денний сесії проєкту документу про скасування цього рішення. Однак, депутати не проголосували за це.

Отже, незважаючи на всі намагання голови РДА, досудово врегулювати цей конфлікт не вдалося. Іншого виходу, аніж звернутись в суд задля захисту прав та інтересів наших мешканців, не залишилося.

Тому Дрогобицька РДА підготувала позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду про скасування рішення міської. Степан Кулиняк подав її особисто і надалі зобов’язується відстоювати інтереси громади в суді.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:35