Два туристичні проєкти району успішно пройшли конкурсний відбір

Два туристичні проєкти району успішно пройшли конкурсний відбір

На нараді, яку сьогодні провів з керівниками структурних підрозділів голова райдержадміністрації Степан Кулиняк, обговорювалися робочі питання стосовно завершення процесу ліквідації відділу освіти та інші.

Начальник управління розвитку територій та інфраструктури райдержадміністрації Володимир Годяк доповів про проведення перевірок дотримання умов договорів пасажирськими перевізниками. Так, минулого тижня виявлені порушення на маршрутах Дрогобич-Станиля через Трускавець та Дрогобич-Трускавець, про що складено відповідні акти та скеровано листи перевізникам щодо недопущення порушень в майбутньому. Перший заступник голови РДА Роман Шлярп дав завдання продовжити цього тижня перевірки на маршрутах.

Начальник відділу культури і туризму управління гуманітарної політики Надія Козар інформувала про роботу у сфері туризму. Так, від району було подано заявки на конкурс «Змінимо країну разом. Культурні обміни», який проводить асоціація “Єврорегіон Карпати — Україна”. Два проєкти — «Національно-патріотичне виховання: Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні та поезії «Шабелина»» та «Промоція Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні та поезії «Шабелина» успішно пройшли конкурсний відбір. Окрім цього, підготовлено документи на участь у Програмі підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, до якої подано заявку «Благоустрій пам’ятки архітектури місцевого значення — церкви св. Косми та Дам‘яна». Також готується низка цікавих програм до ювілейних дат з нагоди Дня Конституції, Дня незалежності України та Франкового ювілею.

Заступник головного лікаря КНП “ДРЛ” Василь Андрусів повідомив на нараді про другий етап вакцинації від COVID-19. Щеплення пріоритетних груп ризику проводиться вакциною CoronaVac. Вакцинацію здійснюють у спеціально визначених пунктах щеплення, а також мобільні бригади.

За підсумками наради голова райдержадміністрації доручив продовжити роботу представників РДА у конкурсних комісіях на посади директорів шкіл, які організовують територіальні громади, щоб забезпечити проведення конкурсів у правовому полі.

Також, голова райдержадміністрації дав доручення відповідним структурним підрозділам розробити план заходів щодо перевірки стану утилізації ТПВ у районі на предмет дотримання громадами природоохоронного законодавства, пожежної безпеки на полігонах, інших норм і вимог чинного законодавства.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:48