Дрогобиччину з робочим візитом відвідала Міністр соціальної політики Марина Лазебна

Дрогобиччину з робочим візитом відвідала Міністр соціальної політики Марина Лазебна

Цього тижня з робочим візитом на Львівщині перебуває Міністр соціальної політики Марина Лазебна. В межах візиту у середу, 14 липня, пані Міністр відвідала Дрогобиччину.

Так, разом із заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Віталієм Загайним та головою Дрогобицької районної держаної адміністрації Степаном Кулиняком Марина Лазебна відвідала Міжнародну реабілітаційну клініку Козявкіна у Трускавці та нещодавно відкритий притулок для жінок та дітей, які постраждати внаслідок домашнього насилля.

Участь у зустрічі також взяв голова Трускавецької громади Андрій Кульчинський.

«Робота обох цих закладів є якраз тим показником, за яким визначають соціальну інтегрованість регіону, — зазначив голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк. — Щороку сотні дітей з діагнозом ДЦП чи органічним ураженням нервової системи проходять лікування у реабілітаційній клініці Козявкіна. І сюди їдуть також з-закордону. Завдяки роботі притулку для постраждалих від домашнього насилля, відтепер ті жінки і діти, які цього потребуватимуть, завжди зможуть знайти тут прихисток. Ніхто не залишається сам на сам зі своїми проблемами, кожен може отримати допомогу чи послугу у громаді, в якій живе. Власне це і є частинкою реалізації реформи децентралізації, коли держава максимально делегує та підтримує роботу соціальних сфер на місцях, ближче до людей. Зокрема, притулок для тих, хто постраждав від домашнього насилля, включено в перелік розподілу державної субвенції на закупівлю автомобіля».

Варто зазначити, що належне та якісне соціальне забезпечення є сьогодні одним із пріоритетів держави.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:13