До уваги аграріїв: 10 травня закінчується прийом документів на дотацію за утримання корів

До уваги аграріїв: 10 травня закінчується прийом документів на дотацію за утримання корів

Комплексна програма підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області (зі змінами) передбачає фінансову підтримку у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності.

Дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності надається в період воєнного стану суб'єктам підприємництва, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну станом на 1 квітня поточного року корову в сумі до 2500 гривень, але не більше 125 тис. гривень одному суб'єкту підприємництва. 

За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації прийом документів триває до 10 травня поточного року. Станом на сьогодні вже опрацювали 86 заявок.

«Наша мета — максимально підтримати у такий складний час мікро- і малих виробників сільськогосподарської продукції. Тваринництво є галуззю трудомісткою і довгоокупною, тому її дотування дасть можливість призупинити спад поголів’я і наростити виробництво.  Поряд з тим, інструменти фінансової підтримки дають поштовх особистим селянським господарствам, які утримують від 5 корів  до офіційної реєстрації сімейних фермерських господарств та здійснювати виробничу діяльність у правовому полі.» — прокоментувала директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації  Тетяна Гетьман.

Бюджет для виплати дотації за утримання корів складає понад 8 млн грн.

Ознайомитись з умовами та переліком документів, які подаються до департаменту для участі у Програмі  за  напрямами можна за посиланням. 

Отримати консультацію щодо участі в програмах фінансової підтримки аграріїв можна в робочий час за тел. (032) 255-50-62, (032) 255-05-72  або +38 066 718 09 18.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:23