Дев’ятьом військовослужбовцям з Дрогобиччини посмертно вручили державні нагороди

Дев’ятьом військовослужбовцям з Дрогобиччини посмертно вручили державні нагороди

Ми шануємо тих, хто міцно боровся, щоб у вільному Києві і повсюди у вільній Україні майорів синьо-жовтий прапор нашого народу. Вони віддали за Україну найцінніше – життя.

У понеділок, 3 квітня, начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк разом з начальником Дрогобицького РТЦК та СП Миколою Лисаком у присутності командирів військових частин, голів громад, керівників правоохоронних органів та центральних територіальних органів виконавчої влади вручили державні нагороди від Президента України родичам загиблих Героїв України у повномасштабній російській війні для їхніх чоловіків, батьків, синів та дітей посмертно.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено Героїв України: 

  • Багній Юрій Миронович
  • Мазурик Любомир Миколайович
  • Дяків Олег Юрійович
  • Процик Андрій Романович
  • Антоник Петро Миколайович
  • Здендяк Михайло Павлович
  • Кичера Станіслав Михайлович
  • Горбатенко Андрій Олегович

Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий Хрест» нагороджено Гембуся Івана Ярославовича (посмертно).

«Найважче, що може бути, це вручати нагороди найвищих державних рівнів у руки дітей, матерів, батьків, жінок і найрідніших людей українських Героїв, які віддали своє життя заради життя України.

У цих очах невимовний біль, розпач втрати та ріки сліз. Вони знають за що, через кого, але не розуміють чому так. Згадуємо кожного і кожну, хто рятував українців від окупанта. Ми віримо, що вони не вмирають, а лиш покидають поле битви, щоб оберігати Україну на небесах. В пам’ять про них будемо до кінця боронити свою державу», — зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Світла памʼять усім, чиє життя забрала ця війна! Слава нашим Героям! Слава Україні!

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:44