Денис Шмигаль: Уряд платив і платить в повному обсязі всі соціальні зобов’язання

Денис Шмигаль: Уряд платив і платить в повному обсязі всі соціальні зобов’язання

З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд грн, що на 12% більше, ніж минулого року. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 31 травня.

За його словами, у березні, попри війну, була проведена індексація виплат практично для всіх українських пенсіонерів. Загалом із початку російського вторгнення виплачено пенсій на понад 140 млрд грн.

«Уряд платив і платить в повному обсязі всі соціальні зобов’язання. Крім того, для найбільш вразливих категорій населення ми запустили додаткові програми підтримки. На прифронтових територіях безкоштовно роздають мільйони продуктових наборів, аби допомогти нашим громадянам у цих складних умовах», — зазначив Денис Шмигаль.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, Уряд повною мірою продовжив фінансувати й інші соціальні програми. Зокрема субсидії, допомогу багатодітним родинам, людям з інвалідністю, одиноким батькам.

«За ці три місяці на відповідні програми з бюджету було виділено фактично 30 млрд грн. Мова йде про підтримку від держави для майже 6 мільйонів українців», — наголосив очільник Уряду.

Також Денис Шмигаль відзначив, що з квітня активно запрацювала програма підтримки внутрішньо переміщених осіб. За цей час майже 1,5 млн родин отримали допомогу від держави на загальну суму 10 млрд грн.

«Завдяки ефективній взаємодії Кабінету Міністрів та міжнародних організацій вдалося запустити ще 5 програм підтримки внутрішніх переселенців. Це програми з ООН, ЮНІСЕФ, Червоним Хрестом. Вони схожі за принципом із урядовими програмами і передбачають виплати по 2,2-2,5 тисячі гривень для найбільш вразливих категорій громадян», — сказав Прем’єр-міністр.

За його словами, Україні вдалося досягнути домовленості про фінансування всіх цих програм на суму понад 10 млрд грн для підтримки більш ніж 2 мільйонів українських громадян.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд продовжує максимально фінансувати медичну та освітню сфери. Лише вчителям за ці три місяці було виплачено заробітної плати на понад 25 млрд грн.

«При цьому в травні виплати збільшилися до 10,4 млрд грн, тоді як у квітні складали 8,3 млрд грн. На зарплати медикам за березень-травень виплачено так само більш ніж 25 млрд грн», — повідомив очільник Уряду.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
17:55