Через нові рекорди захворювань на коронавірус посилили карантинні обмеження

Через нові рекорди захворювань на коронавірус посилили карантинні обмеження

Щодоби в Україні встановлюється новий рекорд з кількості хворих на коронавірус. Так, за минулу добу, 2 лютого, зафіксовано 39 620 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 -  це максимум за весь час пандемії. Львівщина входить до числа трьох областей, де найбільше заражень. До цього переліку також віднесли Одеську та Житомирську області.

Для мінімізації зараження коронавірусом жителів області на Львівщині ще з 31 січня посилили карантинні обмеження. Відповідне рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС.

З 31 січня ЗАБОРОНЕНО:

  • приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;
  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти. 

Робота закладів сфери громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), ринків, крім продовольчих, приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів – дозволена лише за явності у всіх працівників та відвідувачів документів, які свідчать про отримання повного курсу вакцинації, негативного ПЛР-тесту чи сертифікату про одужання.

Заклади громадського харчування у обох випадках можуть працювати із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Для контролю за дотриманням карантинних обмежень у Дрогобицькому районі працюють спеціальні робочі групи з числа представників Держпродспоживслужби, поліції та райдержадміністрації. У випадку виявлення порушень – складають відповідні акти для подальшого притягнення до відповідальності. Працює група на території усіх 5 територіальних громад – Дрогобицької, Трускавецької, Бориславської, Меденицької та Східницької.

 

 

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
18:43