Безбар'єрність в архітектурі: Олена Зеленська представила завершений “Альбом безбар’єрних рішень”

Безбар'єрність в архітектурі: Олена Зеленська представила завершений “Альбом безбар’єрних рішень”

Планування архітектурних рішень та відбудова українських міст після війни, враховуючи потреби інклюзії — про це розповідає “Альбом безбар’єрних рішень”.

Це практичний посібник для архітекторів та проєктувальників, який на реальних прикладах розповідає й ілюструє, яким чином наші міські простори можуть бути зручними для всіх груп населення, зокрема малобільних: батьків з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

Альбом складається з чотирьох розділів: доступні ґанки та подвір’я, вулична інфраструктура, громадський простір, громадські будівлі та споруди. В них містяться рекомендації з урахуванням реалій воєнного часу та безпекових потреб.

Переглянути посібник можна за посиланням: surl.li/erlex

А за даними обласного моніторингу ступеня безбар’єрності об’єктів і послуг для осіб з інвалідністю, майже третина соціально важливих споруд Львівщини, які обстежувалися у 2022 році, — безбар’єрні. Загалом минулоріч вдалося проінспектувати 827 об’єктів. Серед них: адміністративні будівлі, банки, поштові відділення, страхові компанії, недержавні пенсійні фонди, гуртожитки, модульні містечка, центри зайнятості. Моніторинг показав, що безбар’єрними є 26% з них, ще 34% — частково безбар’єрні.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:34