26 листопада вшановують пам’ять жертв Голодомору в Україні

26 листопада  вшановують пам’ять жертв Голодомору в Україні

«Пам’ятаємо. Єднаймося. Переможемо»: 26 листопада Дрогобиччина долучиться до щорічної ініціативи вшанування пам’яті жертв Голодоморів.

Щорічно в четверту суботу листопада Україна вшанує пам’ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Цьогоріч пам’ятна дата припадає на 26 листопада. У цей день о 16:00 усіх мешканців Дрогобиччини запрошують долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання. А також долучитися до традиційної акції «Запали свічку», як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди більше не повторювалися.

Коротка історична довідка: 

90 років тому попередники путінського режиму, приспішники Сталіна вчинили в Україні Голодомор, загубивши мільйони життів українців. Нині рашисти переслідують ту саму мету – геноцид Українського народу. За дев’ять місяців повномасштабної війни історія знову повторюється: країна-агресор хоче знищити українську ідентичність, культуру та мову. Щоб запобігти повторенню таких трагедій і злочинів минулого, маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися проти тих, хто продовжує злочини проти людства.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
13:32