Вступ-2022: створено онлайн-платформу для проведення освітніх оцінювань

Вступ-2022: створено онлайн-платформу для проведення освітніх оцінювань

18 липня 2022 року розпочнеться основна сесія національного мультипредметного тесту. В умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України неможливо організувати традиційне ЗНО, надрукувати та доставити матеріали оцінювання, а також перевірити паперові бланки. Однак завдяки підтримці партнерів створено онлайн-платформу для проведення оцінювань і прозорого вступу до закладів вищої освіти України.

«Вдячний тим, завдяки кому національний мультипредметний тест, магістерський тест навчальних компетентностей і магістерський комплексний тест у комп’ютерному форматі відбудуться. Упродовж багатьох років МОН спільно з Українським центром оцінювання якості освіти вивчає можливості проведення комп’ютерних оцінювань. Ми сподіваємося, що зможемо забезпечити реалізацію вступних випробувань 2022 року, а надалі – досягти й інших амбітних цілей щодо проведення тестувань у режимі онлайн», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Підтримка ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО, Постійного представництва України при ЮНЕСКО, Уряду Швейцарії, Швейцарсько-українського проекту DECIDE та ГО «Портал у безперервне навчання «СуХаРі»» дозволила за короткий час розробити платформу для проведення освітніх оцінювань.

Крім того, Міністерство висловлює подяку представникам компанії Майкрософт за ліцензії, що були безоплатно передані до тимчасових екзаменаційних центрів. Оновлення програмного забезпечення уможливить коректну роботу платформи для учасників і співробітників установ. Дякуємо колегам із Державної наукової установи «Інститут освітньої аналітики», за сприяння яких налагоджено роботу з розгортання ліцензій.

Нагадаємо, понад 206 тис. учасників основної сесії НМТ можуть отримати запрошення на інформаційних сторінках.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:43