Водіям області нагадують про важливість своєчасної заміни шин

Водіям області нагадують про важливість своєчасної заміни шин

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, вже цієї ночі позначки термометра можуть впасти вночі до -1 градуса за Цельсієм, а на дорогах буде спостерігатися ожеледиця. Саме тому Служба автомобільних доріг Львівської області рекомендує водіям подбати про свою безпеку та замінити літні шини на зимові, хто цього ще не зробив.

Як повідомили у Службі, завдяки своїй конструкції зимові шини значно зменшують гальмівний шлях. Вони втримають автомобіль на мокрій, вкритій снігом чи зледенілій дорозі.

«Своєю чергою, ми повідомляємо про готовність дорожнього господарства до погіршення погодних умов. Підрядні організації вже підготували спецтехніку та протиожеледні матеріали. Однак просимо водіїв врахувати обставини, які склалися через воєнні дії на території України. Адже ДП «Артемсіль» — найбільше в Європі підприємство з солевидобутку — через бойові дії зупинило роботу ще у квітні. Через що виник гострий дефіцит технічної солі», — повідомили у Службі автомобільних доріг.

Внаслідок цього, дорожники пріоритетно оброблятимуть піщано-соляною сумішшю дорожнє покриття на міжнародних та національних автомобільних дорогах, на яких завжди висока інтенсивність руху транспорту.

«Узимку варто подбати про свою безпеку на дорозі. Саме зимові шини краще утримують автомобіль на снігу, мокрій дорозі й ожеледиці чи під час звичайної поїздки чи при будь-яких маневрах. Водії мають бути вдвічі уважнішими, адже взимку не лише погіршення погодних умов спричиняє чимало дорожньо-транспортних пригод, а й погана видимість зранку чи ввечері. Саме тому радимо обирати безпечну швидкість руху, збільшувати дистанцію з транспортом, що рухається попереду, зважати на пішохідні переходи у населених пунктах чи поза ними», — додав директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Зазначимо, в межах області визначено стоянки для відстою автомобільного транспорту в придорожній інфраструктурі, де можна перечекати негоду. Перелік місць відстою автотранспорту вказано за посиланням

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:47