Від початку повномасштабного вторгнення за сприяння Центру зайнятості в області працевлаштували понад 1200 переселенців

Від початку повномасштабного вторгнення за сприяння Центру зайнятості в області працевлаштували понад 1200 переселенців

Більшість у галузях оптової та роздрібної торгівлі, переробної промисловості.

Від січня і до 20 березня цього року через місцеві підрозділи Львівського обласного центру зайнятості роботу шукали 1161 внутрішньо переміщена особа, у тому числі 896 безробітних.

У зазначений період 163 особи з числа переселенців працевлаштували за скеруванням служби зайнятості.

Загалом же від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України й до 17 березня 2023 року роботою забезпечили 1266 вимушено переміщених осіб.

Здебільшого українці, які евакуювались з районів активних бойових дій або тимчасово окупованих територій почали працювати на Львівщині у таких галузях економіки як оптова та роздрібна торгівля (27,2%), переробна промисловість (26,2%), майже 9% працевлаштували у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, по 7% – у закладах охорони здоров’я та транспортних підприємствах. 

Станом на 20 березня цього року кар’єрні радники обласної служби зайнятості продовжували пошук місця праці для 333 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного. Серед них переважали особи з вищою освітою (65,6%), віком від 15 до 44  років (64,1%). З-поміж ВПО, які потребували допомоги у працевлаштуванні, найбільша чисельність представників таких груп професій як професіонали (21%), фахівці (19,2%), працівники сфери торгівлі та послуг (15,6%), законодавці, держслужбовці, керівники (13,8%).

Нагадаємо, що за працевлаштування вимушено переміщених осіб працедавці можуть отримати відшкодування витрат з оплати праці у розмірі двох мінімальних заробітних плат. Цьогоріч компенсаційною програмою скористалися 135 працедавців, які прийняли на роботу 300 ВПО. На їх рахунки станом на 20 березня скерували 2,4 млн. грн.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
10:22