В Україні знову ропочався спалах COVID-19

В Україні знову ропочався спалах COVID-19

В Україні розпочався черговий спалах коронавірусу з епіцентром в західному регіоні.  Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. Так, за добу 19 січня в Україні зафіксовано 18 479 випадків захворювання на COVID-19. Найбільш серйозна ситуація склалася на Івано-Франківщині – 2777 підтверджених випадків за добу. Значний приріст захворювань на коронавірусну інфекцію фіксується також у Львівській (1440), Тернопільській (1145) та Чернівецькій (1137) областях. 

«Це очікувана і прогнозована ситуація щодо розвитку подій. Зараз висхідна динаміка спостерігається майже у всьому світі. І ми готові оперативно реагувати», — зауважив міністр. Станом на 20 січня зайнятість ліжок із киснем по країні — 24%, тобто 3 з 4 ліжок є вільні. Найбільша завантаженість фіксується в Івано-Франківській області — 45% ліжок з киснем там наразі зайняті.  «Ми провели перемовини з 23 ліцензованими виробниками медичного кисню і маємо підтвердження швидкого постачання кисню в лікарні у разі стрімкого зростання потреби. Для цього підприємства вже формують резерви у своїх сховищах», – додав Віктор Ляшко.  Міністерство охорони здоровʼя вже направило державній комісії з надзвичайних ситуацій подання щодо запровадження «червоної» зони в Івано-Франківській області, адже там перевищені три показники: коефіцієнт нових випадків, рівня і динаміки госпіталізації. Наразі на «помаранчевому» рівні епіднебезпеки знаходяться 7 областей України: Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська та Чернівецька області.  Нагадаємо, що вакцинація базовим курсом щеплень та бустерною дозою – найкращий захист, який може врятувати життя вам та вашим близьким.  Якщо ви вакцинувалися більш ніж пів року тому, зробіть бустерне щеплення.

За відсутності будь-якого щеплення від COVID-19, запишіться на вакцинацію вже сьогодні та захистіть своє життя! Адреси та контакти центрів та пунктів вакцинації – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:23