У Дрогобицькій РДА відбулося чергове засідання Громадської ради

У Дрогобицькій РДА відбулося чергове засідання Громадської ради

У вівторок, 26 жовтня, у Дрогобицькій РДА  відбулося чергове засідання Громадської ради. Долучився до роботи Громадської ради голова райдержадміністрації Степан Кулиняк.

У межах засідання присутні  розглянули  та обговорили питання щодо роботи навчальних закладів району та розвиток спорту. Зокрема, на запрошення представників Громадської ради, начальник відділумолоді,спорту та охорони здоров’я Петро Сушко проінформувавпро ситуацію зі стартом опалювального сезону у освітніх закладах та темпи вакцинації серед педагогів. За словами посадовця, на разі територіальні громади підписують угоди з «Нафтогаз Трейдинг» для постачання газу. Щодо ситуації з вакцинацією, то наразі прищеплено більше 80% педагогів району.

Зокрема, у ході обговорення функціонування начальних закладів, торкнулися питання щодо організації гарячого харчування у школах. Оскільки цьогоріч, як і в попередні роки, не у всіх громадах гаряче харчування у школах розпочали вчасно. Зумовлено це відсутністю коштів у бюджеті, які громади повинні були завчасно закласти, в тому числі і на облаштування харчоблоків. Тому Громадська рада при Дрогобицькій РДА має намір звертатися з цього приводу до територіальних громад району. Степан Кулиняк, голова Дрогобицької РДА, підтримав таку позицію присутніх.

Також під час засідання обговорили питання запровадження відзначення свята Дня району та проведення спортивних турнірів під егідою Дрогобицької РДА.

«Запровадження відзначення свята Дня району насправді дуже хороша та потрібна ініціатива. І важливо, що вона прозвучала саме з вуст представників Громадської ради. Це однозначно матиме позитивний відгук у промоції нашого району та туристичного потенціалу», — зазначив очільник району Степан Кулиняк.

Проводити День району пропонується щороку у іншій територіальній громаді. До визначення дати святкувань залучатимуть громадськість, адже існує як дата застування району до нової адміністративно-територіальної реформи 2020 року, так і опісля.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
16:11