Степан Кулиняк привітав бориславчан з Днем міста

Степан Кулиняк привітав бориславчан з Днем міста

Одне з міст Дрогобицького району, яке є територіальним центром своєї громади, у неділю, 12 вересня, відзначило 634 річницю від Дня застування. З цієї нагоди для жителів міста, а також гостей у місті-іменнику Бориславі організували масштабне святкування з виступами місцевих творчих колективів, а також відомих зірок.

Привітав бориславчан з Днем міста перед початком великого святкового концерту і голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк.

«Борислав — сотні років у всіх на устах. Воно відоме світу і є одним із небагатьох міст, яке свого часу відвідав сам австро-угорський імператор. Це був потужний промисловий центр з видобутку нафти і газу. «Галицька Каліфорнія», «Новий Колондайк», «Австрійська Сицилія» — це все неофіційні назви Борислава, яких у нього було більше сорока. А ще у 24 своїх творах про Борислав пише наш геніальний земляк Іван Франко.

Зараз місто, історія якого сягає найдавніших часів і яке за населенням у Східній Галичині посідало третє місце після Львова і Перемишля, впевнено крокує вперед. Його туристичний слоган «Борислав — все почалося з нафти» яскраво відображає, як велично поставав Борислав на карті світу та України. Впевнений, що це місто скликає і неодмінно скличе сюди ще тисячі-мільйони туристів», — зазначив Степан Кулиняк.

Також голова РДА побажав Бориславу і його мешканцям великого розвитку і руху лише вперед.

Зі словами вітання також виступили міський голова Борислава Ігор Яворський, Народний депутат України Орест Саламаха, заступник президента польського міста Ломжі пан Анжей Стипурковський, депутат Львівської обласної ради Андрій Дуліб’яник.

Зазначимо, що святковий концерт відбувався за участі відомих українських артистів та гуртів. Серед них — Всюдисвоя (Уляна Малиняк), Ростислав Кушина, PATSYKI Z FRANEKA та KALUSH.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
16:35